DEPO RAFLARI NELERDİR?
Depo raflarının çok geniş bir yelpazesi vardır. Klasörlerin depolanmasından başlayarak palet üzerindeki yüklerin depolanmasına kadar gidebiliriz. Dolayısıyla da yüklerin ağırlıklarına bağlı kalarak farklı raflar ortaya çıkmıştır. Ayaklar olsun, raf tablaları olsun, traversler olsun hepsi kendi içlerinde farklı kesitlerde oluşturulmuştur.
Tüm bunlar için statik hesaplar yapılarak depo raflarının taşıma kapasiteleri belirlenmiştir. Taşıtacağınız yükün ağırlığını bilmeniz ve buna göre depo rafını tercih etmeniz gerekmektedir.
Depo Raflarını 3 ana başlık altında toplamamız mümkündür. Bunlar;
Depo raflarının içerisinde klasör gibi basit yüklerin taşınmasında tercih edilen civatalı raf sistemi 80kg ile 100kg arasında yük taşıma kapasitesine sahiptir. Rafların derinlikleri, genişlikleri, profil ve tablaların malzeme kalınlıkları yük taşıma kapasitesini etkileyen faktörlerdendir. Bu konuda doğru modülü tercih etmek için bizlerden destek alabilirsiniz.
Hafif Yük Raf Sistemleri ise depo raflarının içinde herbir rafın 350kg yük taşıma kapasitesine sahip bir modelidir. Burada ayaklar kutu profilden oluşur ve tablaların alt kısımlarında traversler bulunur. Ayaklar 30x50mm yada 30x70mm kutu profilledir. Ayakları birbirine bağlayan ve rafın üstüne oturmasını sağlayan traverslerde kutu profillerden oluşmaktadır. Bu sistemde civata somun kullanılmaz. Traversler ayaklar üzerinde bulunan kanallara geçirilerek modül birleştirilir. Tablala da aynı şekilde traverslerin üzerine oturtulur. Bu depo rafında farklı renk tercihleri yapmak mümkündür. Ayaklar kırmızı yada mavi, traversler turumcu yada kırmızı tablalar ise beyaz tercih edilebilir.
Depo raflarının grupandırılmasında son model ağır yük raf sistemleridir. Bunlarda ayak derinlikleri 105cm.dir. Yükseklikler ise 600cm.e kadar çıkmaktadır. Büyük depo alanlarında daha ağır yüklerin taşıtılması için tercih edilir. Omega ayak kesiti kullanılır ve bunlarında farklı ölçüleri vardır. Ayaklarda aynı zamanda çaprak kayıtlarda atılarak ayakların mukavemeti artırlmıştır. Traversler CC kutu profil olabileceği gibi NPI kesitli traverslerde yüke bağlı olarak kullanılabilir.
Raf tercih ederken tüm bu detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir. Yanlış tercih edilen bir depo rafı ilerde olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle tercih ve seçimlerini için mutlaka profesyonel destek alarak işinizi garantiye alın.